De saxofoon school voor alle stijlen

Of je nu jazz, pop of klassiek saxofoon wilt leren spelen, bij de Saxofoonschoolalkmaar kan het allemaal. De saxofoon les worden individueel gegeven dus alle aandacht gaat uit naar jouw wensen en ideeën. De studio is volledig uitgerust met allerhande technische hulpmiddelen. Er staat kortom een volledig ingerichte studio tot je beschikking.

Niets is onmogelijk

We horen nog wel eens dat een blaasinstrument “zo moeilijk is om te leren”. Niets is minder waar. In de praktijk zijn de meeste leerlingen in staat om in korte tijd een leuk deuntje te leren spelen. En dat werkt motiverend! Door het gebruik van de studio is het daarnaast mogelijk om mee te spelen met bands of opnames te maken van je eigen saxofoonspel. Zo kun je jezelf terughoren, ook thuis, wat een zeer effectieve manier is om te leren. Sommige leerlingen vinden het ook leuk om op deze manier anderen te laten horen hoe goed je inmiddels bent….

Saxofoon huren

Voor degene die de saxofoon eerst uit wil proberen zonder er meteen zelf een aan te schaffen, is huur van het instrument mogelijk. Klik hier voor meer informatie voor de huurmogelijkheden.

Saxofoonles voor iedereen

Iedereen is welkom op onze school. Vanaf 6 jaar tot 106 jaar, beginner of ervaren saxofonist. De lessen worden gegeven in jouw tempo en jouw wensen staan centraal. Docent Jaap Winder volgt muziekontwikkelingen en trends op de voet. Meespelen met Marco Borsato of die ingewikkelde solo van Maceo Parker leren? Alles is mogelijk!

Hoe wordt er saxofoonles gegeven?

De meeste lessen zijn individuele lessen. Maar als er mogelijkheden zijn om met iemand een duo les af te spreken dan is dat heel goed mogelijk.

Welke leermiddelen worden er gebruikt?

Horen, Lezen & Spelen, Saxofoon methode Hedwig, methode Klosé, diverse jazz conceptions Lennie Niehaus, improvisatie boeken van Jamey Aebersold. Naast deze etudes is er ook altijd ruimte voor zogenaamde thema boeken, waarin leerlingen diverse bekende en minder bekende muziek met diverse stijlen, van klassiek tot pop, salsa en Jazz bekend gemaakt worden.

Is notenlezen verplicht?

Het is niet verplicht het notenschrift van tevoren te beheersen. dit wordt tijdens de lessen wel eigen gemaakt. Wel is er, zeker als de leerling zich verder wil bekwamen in het improviseren, veel aandacht voor het uit het hoofd spelen en omgaan met akkoordschema’s.

Op welke niveaus wordt er lesgegeven?

Er wordt op allerlei niveau lesgegeven van beginner tot gevorderde. Ook voorbereiding op conservatorium is mogelijk.

Op welke dagen wordt er lesgegeven?

Op maandag ,dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag.

Hoe kan ik kennismaken?

Het is mogelijk om geheel vrijblijvend een proefles af te spreken.