Saxofonist Jaap WinderFacebook Jaap Winder

Jaap Winder Saxofonist

Jaap Winder (1969) begon met saxofoon spelen in Alkmaar op 12 jarige leeftijd en speelde op 15 jarige leeftijd in zijn eerste band. Hij studeerde saxofoon bij docent Dick de Graaf en Jasper Blom aan het conservatorium van Rotterdam en volgde een masterclass van Michael Brecker. Na het conservatorium heeft hij het vak van reparateur van blaasinstrumenten geleerd. In 1997 opende hij zijn saxofoonschool en in in 2001 werd de school uitgebreid met een reparatieatelier. Sindsdien combineert hij activiteiten als docent, uitvoerend muzikant, reparateur, programmeur van jazz en popmuziek en dirigent van Bigbands.

 

 

Saxofonist Jaap Winder

Muziek

Jaap tourde in de periode 1988 met de Alkmaarse Bigband door Moskou en speelde daarna in diverse formaties, zoals de Bigband van Peter Guidi; Jazzmania en de West coast bigband.  Sinds 2006 treedt Jaap succesvol op met DJ Carl-O en percussionist Ruben de Ruiter of zangeres Sandra Vreeker

 

Muziekstijlen: jazz pop kleinkunst

Inspiratie kreeg Jaap Winder van Michael Brecker Hank Mobly John Coltrane Steely dan Earth Wind Fire Maceo Parker.

In 1997 startte hij zijn saxofoonschoolalkmaar waar sindsdien gemiddeld 40 leerlingen van jong tot oud wekelijks saxofoon les krijgen.

Daarnaast programmeert Jaap Winder de wekelijkse jazzoptredens in restaurant/cafe Koekenbier / Filmhuis in Alkmaar

Reparaties en verkoop

In 2001 werd de saxofoonschoolalkmaar uitgebreid met een reparatieatelier . reparatieatelier

Niet alleen saxofoons, maar alle blaasinstrumenten worden hier gereviseerd, onderhouden en/of gerepareerd. Het atelier is in de jaren daarna uitgebreid met de verkoop van blaasinstrumenten en accessoires.